Dincolo de implicatele lor spirituale, și care sunt descrise mai jos, corpurile subtile, începând cu al doilea, emoționalul, sunt corpuri perene, care ne înmagazinează experiențele existențelor anterioare.

Astfel se explică de ce păstrăm, printre altele, aspectele de răni survenite în alte existențe (răni de arme tăioase, zdrobiri, smulgeri, sfâșieri, arsuri, etc) traduse în prezent prin sensibilități fără corespondent organic cum ar fi: dureri localizate, senzații de rece, deranj la așezare pe zona respectivă, senzații de discontinuitate (întreruperi de legătură cap-trunchi – în cazul gâtului tăiat în alte existențe, senzație de membru care parcă nu-ți aparține – în cazul amputațiilor din alte vieți, etc), mergând până la crearea unor deficiențe de funcționare a organelor de proximitate, slăbind funcția organelor interne prin lipsa de susținere a structurilor lor subtile.

Aceste răni ale corpurilor subtile pot fi vindecate rapid prin abordările energetice, conducând la reveniri spectaculoase și instantanee de multe ori, cu rezolvarea manifestărilor prezentate anterior.

De asemenea, anesteziile generale conduc la forțarea desprinderii corpurilor subtile și la o incursionare riscantă a lor în planurile subtile, ceea ce conduce frecvent la „agățarea” lor în aceste planuri – generând ulterior senzații slăbiciune și de oboseală permanentă, pierderea sentimentului de identitate, senzația „că nu ești cu toate acasă”, nesiguranță, dezorientare – care uneori pot să dureze ani întregi, până organismul reușește să compenseze, dar fără să rezolve, senzațiile apărute post anestezie.

„Agățarea” corpurilor în planurile subtile menține pierderea de energie din corpuri și permite aspecte de parazitare de către entități, asemănătoare aspectelor induse de consumul de droguri.

Și aceste aspecte pot fi rezolvate rapid prin abordările energetice corespunzătoare.

Prezentarea corpurilor subtile:

1. Corpul Eteric

Imediat în continuarea corpului fizic este Corpul Eteric, unde cuvântul „eter” vrea să exprime starea de existență‚ intermediară dintre energie și materia solidă. Corpul Eteric este descris ca având o structură clară, asemănătoare corpului fizic cu organele sale interne, dar care este format din energie sub forma unei rețele de firicele strălucitoare, albăstrui. Acest corp nu este rezultatul existenței corpului fizic, ci invers, corpul fizic este rezultatul existenței Corpului Eteric. Celulele noastre vii cresc de-a lungul liniilor de energie a matricei eterice, ea existând deja în subtil înainte ca celulele să apară și să crească.

 

2. Corpul Emoțional

Al doilea corp subtil, aflat în continuarea Corpului Eteric, este Corpul Emoțional, asociat sentimentelor noastre. Structura sa este mai fluidă decât cea a Corpului Eteric și, spre deosebire de acesta, nu este un duplicat al corpului fizic, ci arată mai degrabă ca nori colorați dintr-o substanță fină, aflată în continuă mișcare. Culorile sale variază între tente clare și strălucitoare și tente dense, întunecoase și opace, depinzând de claritatea sau confuzia care se manifestă în sentimentele noastre. Atunci când ne clarificăm sentimentele, ele se limpezesc și se aranjează în funcție de chakre în ordinea culorilor curcubeului, începând cu roșu la chakra întâia, bazală, și până la alb-violet la chakra a șaptea, din creștetul capului.

 

3. Corpul Mental

Al treilea corp se extinde dincolo de Corpul Emoțional și este compus din substanțe și mai fine, care sunt asociate cu gândul și procesele noastre mentale. Acest corp arată de obicei ca o lumină galbenă strălucitoare, radiind în jurul capului și umerilor, și extinzându-se în jurul întregului corp fizic. El se extinde și începe să sclipească atunci când avem o activitate mentală intensă.

Corpul Mental are o structură proprie care include forme mentale create de procesele gândirii noastre, deseori colorate de Corpul Emoțional în diverse culori. Cu cât o idee este mai clară și mai bine stabilită, cu atât și forma mentală asociată gândului respectiv este mai bine conturată în corpul nostru mental. Noi înșine hrănim aceste forme mentale atunci când ne concentrăm asupra gândurilor pe care ele le reprezintă.

 

4. Corpul Astral

Primele trei corpuri subtile sunt relativ ușor de observat pentru că ele corespund ființelor manifestate în lumea fizică, dar de la al patrulea corp mai departe clarviziunea poate descrie și ființe invizibile cu ochiul liber. De la al patrulea nivel se manifestă corpul spiritual, pe nivele de conștiință superioară de iubire și cunoaștere, unde concepte întregi sunt înțelese simultan. Tot aici este și portalul prin care avem acces la alte tipuri de realități, pe frecvențe care pot trece dincolo de realitatea umană. Corpul Astral este amorf și este compus din nori de substanță colorată, în bază de verde, mai frumoși și mai complecși decât cei ai Corpului Emoțional. Aceste culori sunt infuzate în plus și cu culoarea roz trandafiriu, care exprimă iubirea pe acest plan. Chakra inimii unei persoane iubitoare este plină de culoarea roz pe nivelul astral, iar această culoare se adaugă pulsațiilor de lumină aurie emise prin glanda pituitară.

 

5. Templatul Eteric

Al cincilea nivel auric, Templatul Eteric, conține în el proiectul formelor care există în planul fizic și arată într-un fel ca negativul unei fotografii, incluzând în el fire de energie de culoare albastru de cobalt. Acest nivel al aurei creează un spațiu negativ în care primul nivel eteric al aurei poate să existe, spațiu care este umplut apoi de forma fizică. Pe acest nivel sunetul creează materia, iar vindecarea prin sunet se face tot pe acest nivel.

 

6. Corpul Celest

Al șaselea nivel al aurei noastre, numit și Corpul Celest sau Corpul Ceresc, este nivelul emoțional al planului spiritual, nivelul la care – atunci când ne înălțăm conștiința – putem avea experiența extazului spiritual. Poate fi atins în meditație, fiind un aspect al „ființei” unde cunoaștem legătura noastră cu întregul univers, unde vedem iubire și lumină în tot ce există și unde nu simțim nici o separare de Divinitate. Iubirea necondiționată se manifestă liber atunci când se face legătura dintre chakra deschisă a inimii și chakra deschisă din Corpul Celest. În această conexiune se combină iubirea umană, față de oamenii întrupați în corp fizic, cu extazul spiritual aflat în iubirea spirituală, care trece dincolo de realitatea fizică și se extinde în toate planurile existenței.
Corpul Celest arată ca o lumină scânteietoare auriu-argintie, cu nuanțe pastel, sidefat, opalescent, iar clarvăzătorii o văd strălucind în jurul corpului nostru și emițând raze puternice, ca lumina din jurul unei lumânări aprinse.

 

7. Templatul Ketheric, sau Corpul Cauzal

Nivelul mental al planului spiritual este Corpul Cauzal, iar când ne aducem conștiința în acest plan cunoaștem faptul că suntem una cu Ființa Creatoare. Forma acestui corp arată ca un ou auriu-argintiu, care luminează și scânteiază încontinuu ca o țesătură din mii de fire aurii. Din acest nivel pornește curentul principal de energie care circulă prin coloana vertebrală și care hrănește tot corpul prin fiecare chakră, alimentând și toate corpurile noastre subtile.

Prin această rețea de fire circulă lumina aurie, mentalul divin. Dincolo de acest nivel există planul cosmic, care nu poate fi exprimat din punctul de vedere al unei singure încarnări, și ale cărei chakre sunt deasupra capului, formând corpuri din ce în ce mai cristaline și de vibrație mai fină. Chiar dacă nu suntem conștienți de existența sa, acest plan de existență, existența Divină, lucrează în viața noastră a fiecăruia. Atunci când Corpul Cauzal este aliniat cu o realitate spirituală mai înaltă, el manifestă cunoașterea divină a realității respective.

Atunci afirmăm cu siguranță: „știu că ființa mea este unită cu Divinitatea”, având experiența de a fi una cu Ființa Creatoare, fiind în același timp și ființă individuală. Senzația de a fi una cu Ființa Divină creează alinierea voinței individuale cu Voința Divină în Templatul Eteric, lucru care la rândul său este exprimat în Planul Astral ca Iubire. Această Iubire față de umanitate, față de Creație, este cea care sfințește atât ființa omenească, cât și locul în care el sau ea se află.

 

Notă: Descrierea celor 7 corpuri energetice subtile au fost preluate de pe site-ul  https://astrodeva.wordpress.com/2014/10/25/cele-7-corpuri-energetice-subtile/.